2017

Foreningens plakater, fernisering – 6. januar 2017

Ved nedrivning af et hus på Skjoldborg Allé dukkede der 12 gamle, håndmalede plakater op, som har været anvendt som reklamer for erhvervsdrivende i Søborg-området. Ved en hurtig indsats fra foreningens side lykkedes det at købe plakaterne inden de blev spredt for alle vinde.
Plakaterne kan nu ses af alle, da de er ophængt på Telefonfabrikken, hvor der blev holdt fernisering fredag den 6. januar 2017. Plakaterne blev her beundret af de fremmødte medlemmer og det var tydeligt at høre på snakken, at de vakte mange minder frem.
Udstillingen kan ses til den 23. februar 2017.

Klik her for at se flere billeder

Roskilde Ring – 6. februar 2017

Carsten Frimodt fortalte historien om Roskilde Ring – den mest populære skandinaviske racerbane gennem tiderne, hvor der var flre tilskuere end til landskampene i Idrætsparken. Publikum stod skulder ved skulder på skråningerne og skabte den unikke stemning.
Arrangørerne formåede med deres utraditionelle og fremsynede virke at række sportens verdensstjerne som Stirlig Moss og Jack Brabham til byen.
Mange medlemmer, blandt dem flere tidligere racerkørere på Roskilde ring, var mødt op for at høre Carsten Frimodt fortælle den spændende historie.

Klik her for at se flere billeder

Bagsværd Skole – 15. februar 2017

Midt i vinterferien, i strålende solskin, besøgte vi den nye Bagsværd Skole, hvor skoleleder Merete Hytting og teknisk leder Jens Jacobsen viste rundt.
Bagsværd Skole udgøres af to toetagers bygningsfløje, der ligger på langs på grunden, forskudt i forhold til hinanden. Mellemtrin og udskoling er placeret i vestfløjen, indskoling samt fritidsordning i østfløjen.
Skolens kantine, samlingssal, bibliotek og øvrige faciliteter er placeret i et centralt område, der binder de to fløje sammen ved skolens trafikale knudepunkt ved hovedindgangene til begge bygningsfløje i passagen mellen fløjene.

Klik her for at se flere billeder

Generalforsamling – 8. marts 2017

Formanden, Arne Fogt, kunne byde velkommen til et halvt hundrede medlemmer. Formandens beretning blev modtaget med akklamation. Det samme gjorde regnskabet, som blev forelagt af foreningens kasserer Knud A. Jensen.
Formanden Arne Fogt og bestyrelsesmedlemmerne Robert Baldorf, Jens Mortensen og Lejla Thorslund blev alle genvalgt. Til de to suppleantposter i bestyrelsen meldte der sig tre kandidater, så der måtte skriftlig afstemning til for at afgøre valget, som faldt ud til fordel for Annette Ljungvall og Svend Breum. Revisor Mogens Larsen og revisorsuppleant Steen Græse blev begge genvalgt.
Herefter kunne dirigenten, Niels Bidstrup, erklære generalforsamlingen for afsluttet.
Efter en kort pause causerede Frank Dahlgaard over emnet “ældrebyrden”, hvor han gav mange eksempler på gamle menneskers værdifulde bidrag til samfundet.

Klik her for at se flere billeder

Naverhulen – 6. april 2017

Igen en meget spændende udflugt til Naverhulen i Helsingør. Klokken 10 kørte en bus med forventningsfulde medlemmer af sted fra Gladsaxe. John Ejsing og Flemming Bruun var guider på turen og snart var vi til fods på vej gennem Helsingørs smalle middelaldergader. I Naverhulen ventede en veloplagt fortæller, som i en times tid fortalte om naverne, om deres liv på valsen og om selve Naverhulen. Snart var det tid til den i mødesete navergryde, som til fulde levede op til sit ry. Umiddelbart efter middagen startede den musikalske underholdning, som også omfattede fællessang ved bordene. Omkring klokken femten var vi tilbage ved Rådhuset. Alle en dejlig oplevelse rigere.

Klik her for at se flere billeder

PostNords distributionscenter – 12., 15. og 19. juni 2017

Under opdatering

Gladsaxedagen – 26. august 2017

Vi deltog med eget telt på Gladsaxedagen, hvor vi viste vores spændende plancheudstilling frem til eksisterende såvel som til nye  medlemmer.
Mange kom forbi og fik en snak med os og med hinanden.
Nye medlemmer fik denne dag en særlig velkomstgave med hjem.
Vi solgte også ud af vores bogudgivelser.

Klik her for at se flere billeder

Naverhulen i Helsingør – 14. september 2017

Udviklingen af Gladsaxe kommune begyndte for alvor omkring år 1900 med udstykningen af Søborggård.
Unge mennesker fra provinsen, der var draget til København for at finde lykken, rykkede videre ud af byen og slog sig ned i Villabyen Søborg.
Blandt de unge var der mange håndværkere, som havde rejst rundt i hele Europa som navere. Det var disse tilflyttere, der startede udviklingen.
Historien om naverne finder vi i dag i Naverhulen i Helsingør, som vi havde fået lov til at besøge og hvor vi meget underholdende fik fortalt navernes historie.
Vi mødtes i Rådhuspassagen og kørte i bus til Helsingør.
Til middag fik vi den berømte navergryde.
Efter middagen var der musikalsk underholdning med bl.a. fællessang.

Klik her for at se flere billeder

TV-Byen: Historien, anekdoterne, fremtiden – 9. oktober 2017

TV-Byen var i årene 1964-2007 en af Gladsaxe Kommunes største arbejdspladser. Men den var mere end det. Den var landets kendeste og i særklasse mest omtalte.
Danmarks Radios programmer samlede danskerne foran TV-skærmene og gårsdagens udsendelser var det naturlige samtaleemne omkring kantinebordene dagen efter. Debatten om udsendelserne og ikke mindst om, hvad der burde sendes, kunne nå stormhøjder ikke mindst i det politisk sammensatte radioråd.
Claus Hagen Petersen har arbejdet i TV-byen i to omgange. I monopoltiden i 1970’erne og efter en 13 års afstikker til det dengang nyoprettede TV2, vendte han tilbage til DR. Han gav et rids af DR’s historie og krydrede det med selvoplevede oplevelser og anekdoter og gav sit bud på DR’s fremtid i en tid, hvor de unge befinder sig på de sociale medier og har valgt de traditionelle medier fra.
Arrangementet blev afholdt i samarbejde med Gladsaxe Hovedbibliotek.

Klik her for at se flere billeder

Filmaften om Kaspar Rostrup – 31. oktober 2017

En film af Christina Hermansens, hvor Teaterdirektør Kaspar Rostrup fortæller sine erindringer fra et spændende liv i filmens og teatrets verden. Krydret med film og foto. Kaspar Rostrup kan se tilbage på mange år i Gladsaxe fra starten i 1973, først som instruktør hos Christoffer Bro, hvor “Niels Kliim underjordiske rejse”  revolutionerede teaterverden ved at fjerne alle stolene efter pausen og indføre det totalteater, der gjorde Gladsaxe Teater kendt.
Kaspar Rostrup var teaterdirektør i perioden 1984-92. Et job han overtog igen i Gladsaxe Ny Teater 2007-10.
Kaspar Rostrup startede Gladsaxe Folkekor, stod bag TV-serien Bryggeren og kom til Oscaruddeling med filmen Dansen om Regitze, ligesom han har modtaget et hav af priser indenfor film og teater.
Filmen fortæller en del om Kaspar Rostrups tid i Gladsaxe og slutter i juni 2016 i Håndværkernes Hus i Søborg, hvor han modtager Gladsaxe Håndværkerforenings pris som Æreshåndværker.
Filmen blev vist samarbejde med Gladsaxe Håndværkerforening.

Klik her for at se flere billeder

AB Gladsaxe og Gladsaxe stadion – 22. november 2017

AB Gladsaxe viste os kyndigt rundt på stadion.
Der var dækket op til kaffe og kage i AB Gladsaxes lounge, hvor der blev fortalt om Akademisk Boldklubs historie fra starten i 1885 på Østerbro og frem til i dag.

Klik her for at se flere billeder

Årbogsudlevering – 9. december 2017

Endnu engang oplevede bestyrelsen en fantastisk opbakning til årbogsudleveringen. Knapt halvdelen af foreningens medlemmer kom forbi og hentede årbogen, fik et glas og hyggede sig. Og betalte næste års kontingent.

Undervejs præsenterede formanden indholdet i Årbog 2018:

  • Bombemanden fra Gladsaxe af Arne Fogt
  • Mørkhøj erhvervskvarter af Erik Weidinger
  • Reklameplakater anno 1957 af Eva Molin
  • Automaterne havde åbent efter lukketid af Flemming Bruun
  • Om Thor Lange af Flemming Bruun

Klik her for at se flere billeder